Pomoć

Početna / Pomoć

Dobrodošli na Drijen.me

Bilo da ste kupac, prodavac ili nudite druge usluge na Drijen Platformi, a imate problema oko registracije, postavljanja oglasa il dodatnih pitanja, Drijen Tim vam stoji na raspolaganju.


U sekcijama ispod možete naći osnovne informacije i najčešće postavljena pitanja, za:

Aplikacija Drijen.me

Uputstva pri postavljanju oglasa za prodavca

OBJAVA OGLASA

Objava oglasa putem sajta Drijen.me

Vaš Oglas možete objaviti direktno putem sajta www.drijen.me.


Ukoliko objavljujete oglas po prvi put, potrebno je da se registrujete i da napravite besplatan Profil Gazdinstva na stranici Registracija.


Ukoliko imate poteškoća pri registrovanju ili objavljivanju oglasa možete nam se obratiti na brojevima telefona +38267177755 i +393392984249 (Whatsapp i Viber) kao i na Facebook i Instagram stranici Drijen.me.


Ukoliko ste vec registrovani, za objavljivanje oglasa neophodno je prijaviti se na stranici Prijava


Ukoliko želite da vaš oglas bude na vrhu, vidljiv prije drugih, možete iskoristiti jedan od Drijen paketa pri dodavanju oglasa.

SADRŽINA OGLASA

Ukoliko imate više proizvoda, neophodno je napraviti poseban oglas za svaki proizvod, osim kada se radi o paketu.

Kad objavljujete oglas za proizvod on mora sadrzati:

  • Naslov Oglasa: Na primjer «Kučki mladi Sir «
  • Sliku proizvoda: Autentična slika proizvoda na oglasu.
  • Cijenu proizvoda
  • Mjernu jedinicu: (količinu) u kojoj se proizvod prodaje za datu cijenu ( Na primjer: 1kg krastavca– 1.30e)
  • Ime Gazdinstva
  • Lokaciju Gazdinstva
  • Kontakt telefon
  • Opis Oglasa: Opišite vase gazdinstvo i proces proizvodnje, napomenite da li je organsko ili neprskano. Neophodno je staviti u kojoj ste OPŠTINI, i eventualno gdje dostavljate kako bi kupac prije rezervacije proizvoda bio siguran da će mu proizvod biti dostavljen. Opišite kako je moguće preuzeti vašu dostavu i u kojim Gradovima dostavljate. Poželjno je staviti do znanja kupcu koji je iznos MINIMALNE dostave i da li je dostava Gratis ili se naplaćuje. Kupci ce pri narudžbini cijeniti ukoliko ne moraju da plate dodatno pri preuzimanju proizvoda.

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA

Potvrđena Nardužbina je Prodat proizvod. Kupac će cijeniti brzu potvrdu narudžbine, kao i brzu dostavu proizvoda. Ukoliko ste u mogućnosti dostavite proizvod lično, upoznajte se sa kupcem i saslušajte njegove utiske. U suprotnom možete izabrati nekog od kurira na Drijen-u koji će dostaviti vaš proizvod.

Odradio/la sam Registraciju, međutim e- mail potvrde nije stigao na moju adresu.

Ukoliko ste se registrovali korišćenjem e-mail adrese, biće vam poslata poruka potvrde na vašu e-mail adresu.Uđite i kliknite na link kako bi potvrdili mail. Ukoliko mail nije stigao u prijemno sanduče, pokušajte da pregledate ostalu poštu. Ukoliko ni tu ne nađete mail potvrde, pokušajte da se registrujete ponovo ili nas kontaktirajte: Kontakt.

Da li treba da pamtim Lozinku nakon registracije?

Jednom kada se registrujete, dobijate lozinku pomoću koje ćete moći da pristupite vašem profilu. Vrlo je bitno da zapamtite Vašu Lozinku . Ona vam omogućava da Pristupite profilu, na kom će biti sačuvane sve vaše narudžbine.

Šta da radim ukoliko sam zaboravio/la Lozinku?

U slučaju da ste zaboravili lozinku, ulaskom na registaciju kliknite na polje ispod “Zaboravljena Lozinka”. Upišite vašu e-mail adresu koju ste koristili tokom registracije I zatražite obnovu loznike. Ona ce vam biti poslata na e-mail, gdje ćete moci unijeti i novu lozinku.

Kako funkcioniše Profil Gazdinstva ?

Klikom na polje Registruj se (Link), možete BESPLATNO napraviti profil vašeg gazdinstva. Na njemu ćete moći da prikažete vaše gazdinstvo, dodate opis proizvodnje i slike gazdinstva i proizvoda. Profil će biti vidljiv kupcima. Svaki proizvod koji postavite na oglasu bice dodat na profilu, odakle ce kupac moći takodje da ga rezerviše. Potrebno je da iskoristite ISTI E-mail koji ste koristili prilikom postavljanja oglasa, i da zapamtite vašu Lozinku.

Koliko oglasa mogu da postavim?

Možete da postavite neograničen broj oglasa BESPLATNO za svaki proizvod koji posjedujete. Za svaki proizvod potrebno je postaviti POJEDINAČAN Oglas. Oglas koji postavite proći ce verifikaciju na platformi. Nakon što utvrdimo da je ispravan, biće izbačen na oglasnu tablu, kao i na profil vašeg gazdinstva. Ukoliko želite da se vaš oglas nađe u vrhu pretrage možete izabrati jedan od paketa u kojem će vas oglas biti na vrhu u sekciji “ Izdvajamo”. Pogledajte pakete ovdje: Paketi

Koje informacije da stavim u oglasu?

Opišite vaše gazdinstvo i proces proizvodnje, napomenite da li je organsko ili neprskano. Neophodno je staviti u kojoj ste OPŠTINI, i eventualno gdje dostavljate kako bi kupac prije rezervacije proizvoda bio siguran da će mu proizvod biti dostavljen. Opišite kako je moguće preuzeti vašu dostavu i u kojim Gradovima dostavljate. Poželjno je staviti do znanja kupcu koji je iznos MINIMALNE dostave i da li je dostava Gratis ili se naplaćuje. Kupci ce pri narudžbini cijeniti ukoliko ne moraju da plate dodatno pri preuzimanju proizvoda

Šta ako moje gazdinstvo nudi vise proizvoda?

Ukoliko imate više proizvoda, možete besplatno napraviti oglas za svaki proizvod koje Vaše Gazdinstvo posjeduje. Za svaki od oglasa poželjna je slika proizvoda, cijena i mjerna jedinica(količina) u kojoj se prodaje.Kupac ce moći da vidi sve proizvode vašeg gazdinstva na vašem profilu i početnoj strani.

Da li da u novom oglasu dodam informacije koje sam vec stavio/la u prethodnom?

Ukoliko ste već stavili oglas za jedan proizvod, za sledeći je korisno da dodate opis novog proizvoda. Peporučljivo je staviti informacije o gazdinstvu i u novom oglasu. Generalne informacije o gazdinstvu i lokaciji proizvodnje možete iskopirati iz prethodnog oglasa. Kupac će ulaskom na jedan od vaših proizvoda uvijek vidjeti koliko je ostalih proizvoda postavilo vaše Gazdinstvo. Takođe, sa oglasa kupac će imati priliku da uđe na Profil Vašeg gazdinstva , gdje ce moći da vidi sve proizvode.

Zašto je bitno prihvatiti i potvrditi rezervaciju?

Kada kupac napravi rezervaciju, bitno je da tu rezervaciju potvrdite i javite datum dostave. Na taj način kupcu ce stići notifikacija. Samo nakon POTVRĐENE REZERVACIJE kupac će moći da ocijeni vaš proizvod i da pozitivan komentar ukoliko mu se proizvod dopao. Sa svakom potvrđenom rezervacijom, ukupna količina proizvoda koje ste naveli u skadištu smanjuje se za rezervisanu sumu koja je potvrđena. Na taj način možete voditi računa o tome koliko zaliha vam je preostalo.

Da li mogu da otkažem potvrđenu rezervaciju?

Možete da otkažete rezervaciju u slučaju da niste u mogućnosti dostaviti proizvod. Prije potvrde rezervacije pažljivo pogledajte gdje se kupac nalazi i planirajte kad bi mogli dostaviti proizvod. Pri potvrdi rezervacije izaberite očekivani najkasniji datum dostave proizvoda. Kupci cijene brzinu dostave, i to je jedan od načina da se izdvojite od ostalih. U slučaju nepredviđenih okolnosti možete otkazati rezervaciju i poslati razlog i izvinjenje kupcu. Budite pažljivi sa otkazivanjem kako bi zadržali pozitivne utiske i komentare.

Da li kupac može da otkaže rezervaciju?

Kupac ne može da otkaže rezervaciju. On prolazi kroz par koraka da bi potvrdio rezervaciju kada očekuje da proizvod može biti dostavljen. Na taj način rezervacija funckioniše kao KUPLJEN PROIZVOD, koji treba da se dostavi a potom i naplati. U slučaju da kupac ima sumnje da će mu proizvod biti dostavljen, može da vas nazove i pita u vezi isporuke, i drugih detalja. Nakon telefonske potvrde ,zatražite kupcu da napravi rezervaciju, te je Potvrdite, kako bi kupac mogao da vam komentariše ili ocijeni proizvod..

Kako Funkcionišu Zalihe?

U polju zalihe pored svakog prozivoda možete upisati koliko zaliha tog proizvoda trenutno posjedujete. Ova informacija može biti vidljiva Samo Vama. Ukoliko odlučite možete je podijeliti sa kupcem u pisanju oglasa, kako bi kupci znali koliko je vašeg proizvoda ostalo. U slucaju da vam stigne više zaliha istog proizvoda, ovaj broj mozete mijenjati i UVEĆATI. Broj zaliha se automatski smanjuje sa svakom potvrđenom rezervacijom. Na taj način možete voditi kontrolu količine proizvoda koja vam je trenutno na raspolaganju.

Aplikacija Drijen.me

Uputstva pri trgovini za kupca

Da li je potrebno da se registrujem da bih naručio/la proizvod?

Da, potrebno je registrovati se. Registracija je brza i laka. Možete se registrovati preko Fejsbuka, na taj način Drijen.me će preuzeti neophodne informacije: Ime , prezime , opštinu i Vašu mail adresu. Takođe, možete se lako registrovati tako što ćete unijeti Vaš mail i lozinku .Pri registraciji, dobićete mail verifikacije na vašu email adresu, čijim klikom potvrđujete verodostojnost mail-a. Da bi kompletirali profil potrebno je ubaciti još Vaše ime i prezime, sliku i Opštinu i spremni ste za trgovinu..

Odradio/la sam registraciju, međutim e- mail potvrde nije stigao na moju adresu.

Ukoliko ste se registrovali korišćenjem e-mail adrese, biće vam poslata poruka potvrde na vašu e-mail adresu.Uđite i kliknite na link kako bi potvrdili mail. Ukoliko mail nije stigao u prijemno sanduče, pokušajte da pregledate ostalu poštu. Ukoliko ni tu ne nađete mail potvrde, pokušajte da se registrujete ponovo ili nas kontaktirajte: Kontakt.

Zašto se registrovati?

Registracija vam pruža mogucnost da napravite listu omiljenih proizvođača i da pratite sve vaše narudžbe. Takođe, registracijom osiguravamo da proizvođačima stižu zahtjevi samo od strane provjerenih profila kupaca..

Da li treba da pamtim Lozinku nakon registracije?

Jednom kada se registrujete, dobijate lozinku pomoću koje ćete moći da pristupite vašem profilu. Vrlo je bitno da zapamtite Vašu Lozinku . Ona vam omogućava da Pristupite profilu, na kom će biti sačuvane sve vaše narudžbine.

Šta da radim ukoliko sam zaboravio/la Lozinku?

U slučaju da ste zaboravili lozinku, ulaskom na registaciju kliknite na polje ispod “Zaboravljena Lozinka”. Upišite vašu e-mail adresu koju ste koristili tokom registracije I zatražite obnovu loznike. Ona ce vam biti poslata na e-mail, gdje ćete moći unijeti i novu lozinku.

Da li su moji Podaci vidljivi ostalim korisnicima?

Vaši privatni podaci, osim korisničkog imena i profilne fotografije nisu vidljivi ostalim korisnicima. Podaci neophodni za narudžbinu kao što su adresa stanovanja i broj telefona biće vidljivi samo prodavcu u trenutku kada naručujete proizvode.

Da li su moji podaci zasticeni?

Vasi lični podaci su zaštićeni, pod uslovima navedenim u Pravilniku Drijen-a.

Kako naručiti proizvod?

Na glavnoj oglasnoj stranici moći ćete da vidite sve vrste proizvoda ,kao i da ih izlistate po kategorijama koje vas interesuju. Klikom na korpu, dodajete proizvod u svoju digitalnu korpu. Kada ste završili sa trgovinom, pritiskom na dugme “Naruči” Vaša narudžbina biva poslata prodavcu. Čim prodavac odobri narudzbinu dobicete e- mail na vasu adresu i sms sa potvrđenom narudžbinom. Plaćanje se vrši po dostavi. Prije svake narudžbe molimo vas da provjerite da li kupac dostavlja u vašoj opstini i da ga pozovete na broj telefona ukoliko niste sigurni.

Da li u jednoj korpi mogu da naručim proizvode od različitih gazdinstava?

Da, možete da naručite proizvode od više gazdinstava. Ne postoji limit broja proizvoda koji staje u korpu. Pri narudžbi/kupovini proizvoda, vodite računa o MINIMALNOJ količini dostave koju traži svaki prodavac kako bi se osigurali da narudžba bude potvrđena.

Da li mogu da poništim narudžbu?

Narudžba jednom poslata ne može da se poništi. Kako bi zaštitili naše prodavce, i osigurali da im stižu samo stvarne narudžbe staramo se da svaka narudžba bude kao “kupljen proizvod”. Prije narudžbe provjerite da li ste u korpu ubacili sve željene proizvode i da li kupci dostavljaju proizvode u vasoj Opštini..

Da li prodavac može da poništi narudžbu?

Kada je narudžba poslata, prodavac treba da istu odobri. Ukoliko prodavac ima poteškoća pri dostavljanju proizvoda i nepredviđenih okolnosti, dobićete mail izvinjenja i mogući alternativan datum dostave proizvoda. Trudimo se da svaka narudžba bude potvrđena , te da je i narudžba jednaka kupljenom proizvodu. Prije svake narudžbe molimo vas da provjerite da li kupac dostavlja u vašoj opstini i da ga pozovete na broj telefona ukoliko niste sigurni.

Sta ukoliko prodavac nije dostavio potvrđenu narudžbu?

Ukoliko prodavac ne dostavi narudžbu koja je potvrđena , molimo vas da ga kontaktirate na broj koji će biti prikazan na njegovom profilu. Ukoliko nakon toga i dalje imate problema molimo vas da nam se obratite putem telefona ili mail-a info@drijen.me i da prijavite nepravilnost. Kroz redovan kontakt s gazdinstvima, trudimo se da svaka narudžba bude potvrđena..

Kako da ostavim komentar i ocjenu proizvoda?

Nakon potvrđene narudžbe, stići ce vam e-mail potvrde na adresu kao i sms na broj telefona. Nakon konzumacije proizvoda, možete ući na proizvod ili na profil gazdinstva i ostaviti komentar ili ocjenu kvaliteta proizvoda koji će biti vidljiv gazdinstvu i ostalim kupcima. Svakim pozitivnim komentarom ili sugestijom doprinosite vidljivosti gazdinstva ostalim kupcima. Vaše iskustvo je jedan od glavnih pokretača Drijen-a , i pomaže nam da poboljšamo usluge.

Šta ako nisam zadovoljan/a kvalitetom proizvoda?

Ukoliko proizvod koji ste primili ne odgovara opisu, ili nije zadovoljio vaša ocekivanja, možete ocijeniti proizvod i navesti vaš komentar klikom na naručeni proizvod ili gazdinstvo. Takođe, u slučaju nepravilnosti možete nam opisati Vaše iskustvo klikom na Kontakt. Sa naše strane potrudićemo se, da uz vašu pomoć održavamo visokim kvalitet i vjerodostojnost proizvoda koji se nalaze na platformi.

Back to Top
Korpa
Zatvori

Nema proizvoda u korpi

Kolačići Ovaj sajt koristi kolačiće da bismo poboljšali Vaše iskustvo. Pregledanjem ove veb stranice prihvatate upotrebu kolačića.